2013. máj. 23.

Könyv ajánló, Shayla Back & Lexi Blake: A rabul ejtett szűz

Shayla Black & Lexi Blake: A rabul ejtett szűz (Az érzékiség mesterei 1. kötete)



 Az érzékiség mesterei sorozat első kötete az előző könyv ajánlóimban írt (Katee Robert: Rossz ágy, jó pasi és C. J. Ellison: Élvezd a vaníliát) könyvekkel egy időben jelent meg. A kiadó honlapján (http://www.ulpiushaz.hu/black-shayla-lexi-blake-) bele lehet olvasni a történetbe.
Bizonyos szempontból a könyv olvasása felüdülést jelentett, hisz végre egy olyan történetet olvashattam, amiben volt valami féle cselekmény, ami nem csak az erotikáról szólt, de nem tagadhatom, most is csalódott voltam kissé.
Csalódásom oka, a főszereplő, a rabul ejtett szűz, Hannah Craig butuska viselkedése. Nos a történet néhány nap eseményeit vázolja fel, de az érdemi cselekmény igazából 2 naphoz köthető. Elég furcsa ugye, hogy két nap történéseit, hogyan lehet kb. 320 oldalon keresztül taglalni, és mégsem mondhatom azt, hogy na kérem, ezt a kötetet aztán senki ne olvassa el......

Főszereplőnket a 25 éves Hannaht valaki állandóan figyeli, zaklatja. Hannah hiába tett feljelentést, hiába próbált magán detektívet fogadni, nem jutott semmire. Hannah főnöke Gavin James, a James testvérek legidősebbike, nem mellesleg egy milliárdos Oil Compani vezetője és tulajdonosa egy véletlen postabontás kapcsán rájön, hogy szeretett asszisztensét megfigyelik és zaklatják. A James "banda" Gavin és testvérei Slade és Dex azóta szerelmes Hannahba, mióta az betette piciny lábát a cég küszöbén. A zaklató képekről tudomást szerezve éktelen haragra gerjednek, és eldöntik, hogy mindenáron kiderítik ki a zaklató, a lányt pedig -akár akarata ellenére- de megvédik tőle. A védelemre legjobb megoldásnak azt találják, ha a lányt, ha kell erőszakkal is, de rákényszerítik, hogy a fiúk Alaszkai házába húzza meg magát. A "rablás" nem teljesen csak Hannah érdekeit szolgálja, a banda úgy dönt, a lány az övék lesz, s a "csábítás" már a repülőn elkezdődik, de hamar kiderül, Hannah még kora ellenére is ártatlan. A fiúk pedig keményen szeretik, a két kisebbik testvér élete meghatározó része volt, hogy BDSM klubokban múlatták az időt partnereiken osztozva, Gavin, pedig szeretőket tartott, azaz az ártatlan nyuszi ordas farkasok közé keveredett. Hannah ismerte a fiúk természetét, ennek ellenére szerelmes volt beléjük. A történetben akkor kezd el "durvulni", erősödni, mind az erotikus, mind a krimis szál, amikor szereplőink megérkeznek Alaszkába.
A történet nem nélkülözi a lelki kínlódásokat sem, Hannah állandó belső monológjai, és Gavin nyűglődése régi kedvese halála miatt fűszerezik a történetet.
Hogy ki/kik az igazi rosszfiú(k), hogy a három potenciálisnak tekinthető zaklató mit keres Alaszkába, egy eltűntnek vélt cica hogyan jut majdnem főszerephez, néhány fegyver, pár kilőtt golyó és két halott hogyan kerül a történetbe, azt nem mondom meg, akit érdekel, olvassa el ezt az erotikus krimit.

A kiadó természetesen +18 kategóriába sorolta az írást.
A történet a BDSM és a "három kemény férfi és egy törékeny szépség" meglehetősen érdekes kombinációja. A könyv sok szempontból hasonlít a Lora Leigh Buja fiúk sorozat történeteihez, de mégis más. Azt gondolom, aki a Buja sorozatot szerette, ezt a történetet is szeretni fogja. A két író mesterien kombinálta a történetben az erotikát és a krimit. Az egyensúlyozás a krimi és a szex között olyan jól sikerült, hogy egyik szál sem nyomja el a másikat, mintha pajkosan hol összefonódnának hol szétválnának, de igazából egy irányba tartanak, a kérdés csak az hogy merre. Csak gratulálni tudok az íróknak ehhez az egyensúlyhoz amit a regényben teremteni tudtak, azt hiszem szívesen megveszem a sorozat következő kötetét is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése