2012. dec. 10.

Ajánló (ajánló?????), Sylvia Day: Melléd láncolva - Reflected in you (Crossfire sorozat 2. kötet)

Sylvia Day: Melléd láncolva - Reflected in you (Crossfire sorozat 2. kötet)


A Melléd láncolva a Crossfire sorozat második kötete, mely az Ulpius Ház kiadásában jelent meg. (http://www.ulpiushaz.hu/day-sylvia-melled-lancolva)
A történet nagyon röviden az előző kötet előzményeivel
A 24 éves Eva Trammel (Miss Probléma) most költözött fotómodell barátjával Caryvel New Yorkba, Manhattan egyik menő épületének egy lakásába, gazdag mostoha apjának köszönhetően. Eva a munkahelyén szó szerint seggre esik a Cross Industries tulajdonosa Gideon Cross (Mr. Kényelmes) a jóképű sötét hajú pasi előtt. A két főhős már ekkor érzi a heves vonzalmat a másik iránt. A Melléd láncolva kötetben mindketten elmondják egymásnak mit éreztek, hogyan látták a másikat, mikor szó szerint egymásba botlottak.
Egyikőjüknek sem kell sokáig várnia a másikra, vad fantáziájuk képei hamar beteljesülnek A féktelen szex hamar átfordul egy kizárólagosságon alapuló szenvedélyes kapcsolatba, mely nem felhőtlen. Mindkét fél nagy puttonyt cipel a hátán, és a puttony tartalmát ki könnyebben ki nehezebben osztja meg a másikkal. Eva állandóan menekül, nála ez a problémák megoldása, Gideon pedig bezárkózik csigaházába. Ahhoz hogy  a kapcsolat jól működjön el kell takarítani a múlt szemeteit, sérelmeit és sérüléseit, s mivel mindketten birtokló típusúak még ezzel is külön meg kell küzdeniük.
A második kötetben egy se veled se nélküled kapcsolatot szenvedhetünk végig. Néha megfordulni látszanak a dolgok, most Gideon menekül és Eva a ragaszkodó. Eva szó szerint végig nyűgösködi a történetet. Cary a jóbarát most kifejezetten jófiúként segíti Evat, hogy átlendüljön lelki válságán. Miután szakítanak főhőseink, Eva Cary segítségével kezébe veszi az irányítást és végre nem tiniként viselkedve elkezdi használni a fejét és kideríti mit rejt Gideon puttonya. Miközben a mindkét fél részéről felbukkanó régi szeretők bonyolítják főhőseink életét,egy a múlt árnyából felbukkanó "démon" szép csendben egy krimi olvasóivá változtat át bennünket. Ez a krimiszál az egész történetet átfonja, de erre csak a történet végén derül fény és ért meg jónéhány dolgot az olvasó. E krimiszál vezet el a történet végéhez és ad jó kiinduló alapot a következő kötethez, kérdőjeleket hagyva a fejekben.
A második kötet elolvasása előtt mindenképpen javaslom az első kötet újraolvasását, mert a történet szó szerint, mintha csak ketté lett volna vágva, szinte minden bevezető nélkül belecsap a lecsóba.

A címből is látszik, hogy ambivalensek az érzéseim e trilógia mind első mind második részével kapcsolatban. A történet erősen emlékeztet a E. L. James Ötven árnyalat sorozatának történéseire, még ha a cselekményszál kicsit más is, de a vonalvezetés nagyon hasonló. Bevallom, nekem továbbra is gyenge utánzatnak tűnik még akkor is, ha a karakterek, a személyiségek nem azonosak. Amennyiben az olvasó már ismeri a történetet, és újra elolvassa a Melléd láncolva kötetet azt hiszem egy egész másik könyvet élvezhet végig.

Továbbra is fenntartom véleményem, miszerint Kesha (http://micsoda-szerelem.blogspot.hu/), ZoÉ (http://myfantasiabyzoe.blogspot.hu) vagy Pixie (http://pixiesstories.blogspot.hu) történetei között is akad jobb, szerintem simán felülmúlja ezt a bestsellernek kikiáltott sorozatot.

A regény erotikus töltete miatt,  továbbra sem árt a telefont kézközelben tartani a 112 segélyhívót tárcsázása miatt amennyiben nem áll otthon rendelkezésre tűzoltásra alkalmas személy, hogy kirendelhessünk egy komplett tűzoltó brigádot...

Összefoglalva, ha nem zavar a gyenge történet a rengeteg tinis nyafogás, akkor bátran olvassuk el a Crossfire sorozat második kötetét is. Én mindenesetre várom a folytatást, ha másért nem is, de azért biztosan, hogy a történet végét elolvassam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése