2012. dec. 7.

Könyv ajánló (ajánló???), Sara Fawkes: Amit csak ő akar (Anything He Wants)

Sara Fawkes: Amit csak ő akar (Anything He Wants)


A tegnapi napon jelent meg Sara Fawkes Amit csak ő akar című könyve a könyváruházakban. A könyvet a Hangos Könyv Kiadó jelentette meg. 
A könyv magát úgy reklámozza, hogy a Sara Fawkes a USA Today bestseller írója. A borító a most divatos fekete színben pompázik, és egy hófehér tollpihe képe látható rajta, alatta a felirat: A szenvedély fogságában. A hátsó borító szerint romantika, perzselő erotika, bűnügy szavak jellemzői a műnek, ezeket emelték ki az ajánlóban. Elsőre ez remek kombinációnak tűnt, így a könyvet nagy várakozással vettem meg a megjelenés napján.  
A borítóra pislantva a Twilight Saga utolsó kötetének a Hajnalhasadásnak egy jelenete ugrott be. Mosolyogva kezdtem el olvasnia a könyvet, Lucy Delacourt álmodozik egy jóképű pasiról, akivel minden nap egy liftben utazik a munkahelyén, majd szó szerint a 3. oldalon szinte minden bevezető nélkül Lucy a jóképű pasi és a szex a liftben lett a téma. Így elsőre mintha gyomron rúgtak volna. Kérem szépen, hol van itt a romantika???? 
Néhány oldallal később Lucyt felkísérik az irodaépület legfelső szintjére (ugye nem is ismerős sehonnan) ahol állásinterjún vesz részt. Választhat, elbocsájtják jelenlegi állásából, vagy Jeremiah Hamilton (a jóképű szexéhes idegen a liftből) cégvezető személyi aszisztense lehet. Hogy mit is takar ez a munkakör? Amit csak Ő akar. Lucy az állásinterjú végén megtapasztalja, mit is jelent az, hogy amit csak Ő akar, azaz mindent. Bárhol, bármikor, bármit.
Tovább olvasva a könyvet olyan gondolataim támadtak, hogy igazából ez nem egy regény, hanem egy olcsó pornófilm könyv formában. A szereplők viselkedése, gondolatai sokszor egy átlagos tini szintjét sem érik el. A cselekményszál enyhén szólva is gyenge és zavaros. A krimiszálnál eszünkbe se jusson Agatha Christie magasságokba emelkedni. Gyakorlatilag a könyv feléig, kétharmadáig nem igazán derül ki semmi, főhőseink szinte csak léteznek és folyton szexelnek. Lucy számomra váratlanul kezd el alávetettként viselkedni, Jeremiah pedig uralkodóként. 
Ebben a könyvben minden van, csak romantika és perzselő erotika nincs. Van helyette sok szex. 
Olvasás közben állandóan csak a miért, szó jutott eszembe. Az egész könyv szerintem a pénzről szól. Arról a pénzről amit a kiadó és az író keresni akart az E. L. James Ötven árnyalat  és Sylvia Day Crossfire sorozatának hátszelét meglovagolva.
Mindezek után döntse el mindenki maga, el kívánja-e olvasni a könyvet. Nekem mindenesetre nagy csalódás volt ez a mű, úgy érzem be lettem csapva, nem azt kaptam, amit ígértek nekem.

Miután a könyv, olyan kurtán furcsán, mondhatni zavaros véggel fejeződött be, kicsit kutakodtam a neten és rájöttem, hogy igazából ez is egy sorozat, melynek egyenlőre az első része jelent meg itthon. Szomorú, hogy a kiadó nem is jelezte egyenlőre, hogy sorozatról beszélünk, illetve a következő kötetek mikor jelennek meg.
( The Meeting (Part 1), The Contract (Part 2), The Secret (Part 3), The Rescue (Part 4) és a The Betrayal (Part 5))

22 megjegyzés:

  1. Már egy ideje rábukkantam és tervezem az elolvasását ,viszont pénzt nem adok ki érte .Ha esetleg megvan/lesz elküldenéd nekem???
    Az első két fejezetet találtam meg ,abból nem sokat vontam le ,azon kivül,hogy ez is a szexről szól.De hát mit akarunk,ezt a világot éljük .Szóval érdekel a könyv ,bár ,ezek után nem fűzök olyan nagy reményeket.
    szia
    ancsa

    VálaszTörlés
  2. Szia. Ha esetleg megvan neked mint pdf nem küldenéd át nekem is?
    A címem: czegledip08@freemail.hu
    Előre is köszi.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Ha esetleg nekem is el tudnád küldeni Sarah Fawkes: Amit csak ő akar című könyvét megköszönném. Címem: pgiella2@gmail.com Előre is köszönöm

    VálaszTörlés
  4. sziasztok! én azon gondolkodom, hogy itthon ezt a 6 részt nem egyben jelentették meg, mert letöltöttem a 2. könyvet angolul és az nekünk az elsőben van...de viszont olyan hülyén van vége....

    VálaszTörlés
  5. szijasztok. en valamelyik nap olvastam végig neten és hat furcsa vége volt...de tovább keresgéltem és amit én olvastam az csak 166 oldalas volt de mondjuk eredetileg meg 277 old. és hát érdekelne hogy hogy van a folytatás nem tudná nekem valaki elküldeni teljes egészében magyarul? haranginora.95@gmail.com meg ha valakinek megvannak a könyv részei azt is ide kérném. :)

    VálaszTörlés
  6. sziasztok. én is ugyan ebben a cipőben járok mint Ti. Olvastam az első könyvet és majd szétvet a düh, hogy nem kapom a neten a második, harmadik részt stb. magyarul. Ha valaki el tudná kuldeni PDF- ben azt megköszönném, az oltizsoka@yahoo.com cimre.

    VálaszTörlés
  7. szia esetleg ha meg van a többi része is magyarul átküldenéd megköszönném :) beakucs@gmail.com

    VálaszTörlés
  8. Szia ha esetleg meg van a tobbitesze magyarul atkuldened berchegyi9@freemail.hu

    VálaszTörlés
  9. Nekem is elkuldene valaki? danojulcsi@hotmail.com

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok! A 2. részről tudtok vmit? Ha vkinek megvan, legyen szíves elküldeni. diacska1313@freemail.hu Köszi

    VálaszTörlés
  11. Nekem elég érdekes volt a könyv. Érdekelne a folytatása. Valakinek meg van?!Előre is köszönöm.

    adri0518 @gmail.hu

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok engem is érdekelne a második rész magyarul
    bardos02bettina@icloud.com

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! nagyon érdekelne a folytatása magyarul. Ha valakinek megvan elküldené nekem?
    faragokri@gmail.com

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok engem is érdekelne a könyv többi része is icuka27@gmail.com köszönöm

    VálaszTörlés
  15. Szeretném én is a folytatást ha lehetséges. Köszönöm előre is.
    adri0518@gmail.hu

    VálaszTörlés
  16. Szeretném én is a folytatást ha lehetséges. Köszönöm előre is.
    adri0518@gmail.hu

    VálaszTörlés
  17. szeretném én is a folytatást ha lehetséges köszi előre is. blint.tnde@yahoo.com vagy a blint.tnde@gmail.hu

    VálaszTörlés
  18. szia, szeretném én is elkérni a második részt, ha esetleg megvan!
    dikeety@gmail.com a címem

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok! Esetleg ha valakinek megvan a többi része is es szépen megkerem elkuldene ?? :) előre is köszönöm! szilvia.szegedi93@gmail.com

    VálaszTörlés
  20. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok!
    Ha valakinek megvannak a folytatások magyarul,
    És elküldené megkoszonnem!!!!
    angelika1995@citromail.hu

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok. Az elsö könyvet el tudtam olvasni viszont a többire rákerestem és csak angolul találtam meg.
    Ha esetleg valakinek megvan magyarul a többi folytatás megköszönném ha elküldené.

    mojzeramarilla@gmail.com

    VálaszTörlés